Strips

Het gebruik van strips is een goede manier om de attentie waarde van uw publicaties te verhogen. Of u er nu gebruik van maakt in uw personeelsblad, op social media of op uw intranet, de humor en de kracht om met een strip een onderwerp duidelijk te maken is ongeëvenaard.

Een strip is wat complexer dan een enkele cartoon. Er zal van tevoren nagedacht moeten worden over de inhoud en de characters. Voor een strip moet je een verhaal hebben. Dat kan bij korte stripjes van een enkele strook gaan om een eenvoudige plot tot een wat langer verhaal met een kop en een staart. Net als bij cartoons kun je met een strip wat uitleggen op een luchtige, prettig ogende manier. Je kunt eventueel moeilijke onderwerpen aansnijden. Humor is daarbij belangrijk maar moet niet ten koste gaan van normen en waarden.

Als er vaste characters in de strip voorkomen wordt er eerst een modelsheet gemaakt. Daarmee komen de hoofdpersonen tot leven. Daarna wordt gekeken wat de beste vorm is waarin de strip gemaakt gaat worden, een gag stripje van een enkele strook, een halve pagina of een hele pagina strip. Vervolgens wordt het idee in een ruwe schets neergezet, eventueel worden er meerder ideeën bedacht en geschetst. Als de schets naar wens is volgt de uitwerking.

Uiteraard kunt u uw wensen voorleggen en kijken wat de beste optie is. Elke tekening is uniek en op maat gemaakt, wacht dus niet langer, visualize your ideas!